Marcipn virgos charlotte / Barcelona cmeres charlott
2006.09.01. 19:46
Hozzvalk:
Pisktatekercshez:
6 tojs
12 kanl cukor
12 kanl liszt
Lekvr
Krmhez:
1 csomag pudingpor
1 zacsk zselatin (a pici zacsk, amelyik akkora, mint a stpor)
kevs rumaroma (lehet di, mandula, zls szerint)
2 dl tejszn
Dsztshez:
kb. 50 dkg marcipn
Elkszts:
A tojssrgjt krmesre keverem 6 evkanl vzzel s a cukorral.
Majd beleforgatom a lisztet s a tojsfehjr.
Gztepsiben pisktt stk.
A pudingporbl a zacskn lertak szerint pudingot fzk. (n vanlisbl szoktam).
A zselatint kzben beztatom a zacsk szerint lertak alapjn vzbe. Amikor a puding elkszl mg forrn belekeverem a zselatint.
Amikor kihl beleforgatom a felvert tejsznhabot. Madj az aromval zestem.
Egy tlat kiblelek flival s krberakom a felszeletel pisktatekerccsel.
A kzepbe ntm a krmet. Htbe teszem pr rra, hogy a krm megdermedjen.
A dsztshez a marcipnmasszt kisodrom vkonyra.
A tlbl egy tlcra kinttt tortra ragasztom lekvrral. Tetszs szerint marcipnnal dsztem.
|