Iglu torta
2007.01.09. 18:04
Hozzávalók:
jégtáblához:
2-3 tojás
2-3 evőkanál víz
4-6 kanál cukor
4-6 kanál liszt
baracklekvár
Igluhoz:
25 dkg keksz
10 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg baracklekvár
10 dkg durvára vágott dió
5 dkg kakaó
mazsola (ízlés szerint)
Díszítéshez:
50 dkg fehér marcipánmassza
10 dkg piros marcipánmassza
Elkészítés:
Jégtábla:
- A tojássárgáját a vízzel, a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert fehérjét.
- Kör tortaformában megsütjük.
- Miután megsült és kihűlt egy tálra tesszük és megkenjük baracklekvárral.
- A fehér marcipánt vékonyra sodorjuk és bevonjuk vele a piskótalapot.
Iglu:
- A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban, majd egy folpackkal bélelt, kisebb arasznyi átmérőjű tálba kanalazzuk, jól belesimítva.
- Hideg helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Díszítés:
- Az "iglu"-t kiborítjuk a tálból, lehúzzuk róla a folpackot.
- Bevonjuk a maradék fehér marcipán felével.
- Késsel bekarcoljuk a jégtömbök illesztési vonalát, és óvatosan a jégtábla szélére csúsztatjuk.
Mikulás:
- A jégkunyhó mellé a piros marcipánból formázzuk a Mikulás testét és a lábait.
- A lábaihoz két hengert készítettem, a testét pedig egy gömbből alakítottam ki, kicsit olyan, mint egy nagy kocka.
- A csizmákhoz és az öv csíkjához a fehér marcipánt kakaóval kentem be, hogy barna legyen.
- Ha marad még marcipánunk készíthetünk belőle jegesmedvét, fókát, pingvint, stb.
|