Bagoly torta
2008.06.14. 17:34
Hozzvalk: Tszthoz: 8 tojs, 8 ek. vz, 16 ek. porcukor, 16 ek. liszt Tltelkhez: 30 dkg babapiskta, 10 dkg tcsoki, 7 dkg kaka, zls szerint: vanlis cukor, porcukor, kristlycukor, baracklekvr, rumaroma, tej, csoki (n pr kocka fehret, s tejcsokit tettem bele)
Elkszts:
Tojs srgjt vzzel s a cukorral habosra keverem.
Hozzadom a lisztet, majd beleforgatom a felvert tojsfehrjt.
A tltelkhez a hozzvalkat sszegyrjuk.
A masszt kt rszletben megstttem. Kt klnbz mret tlat krbevgtam a pisktkon. A tlakat kibleltem aluflival s kiraktam a piskta maradkokkal. Majd beletettem a tltelket, majd a tetejre a kt kivgott karikt tettem.
Kicsit betettem a htbe, majd mindkt tlbl kibortottam a tsztt, s marcipnnal bevontam.
(Megjegyzs: A babapisktt, az tcsokit s a kakat kimrtem, a tbbit zls szerint adagoltam bele.)
|