Orosz Miska-mack
2009.02.14. 22:28
Hozzvalk:
Omls tszta:
750 g szitlt liszt,
250 g puha vaj,
150 g tejfl,
225 g cukor
100 g hmozott, darlt mandula,
1 tojs,
csipet s,
1 citrom reszelt hja,
2 ppozott ek. kaka,
1 ek. srtett tej
Krm:
150 g vaj,
200 g porcukor
1 ek. citroml
1 rd vanlia kikapart belseje
Bevonat:
1/2 tojsfehrje,
50 g szitlt porcukor,
telfestk
Omls tszta elksztse:
A hozzvalkat jl sszedolgozzuk, majd a tsztt elfelezzk.
Az egyiket elkeverjk a kakaval sszedolgozott srtett tejjel s kb. 1 rt hvs helyen pihentetjk.
A tsztt lisztezett gyrdeszkn vagy kt flia kztt 3-4 cm vastagra nyjtjuk.
Mack formj alakzatokat vgunk.
A lapokat 180 fokon kb. 20 percig stjk.
Krm elksztse:
Habosra keverjk a vajat. Az tszitlt porcukrot, a citromlevet s a vanlia kikapart belsejt jl elkeverjk a vajjal.
A krmmel sszeragasztunk egy-egy vilgos s stt figurt.
Mz elksztse:
A tojsfehrjt habosra verjk a porcukorral, majd tbb rszre osztva tetszs szerinti szn telfestkkel sznezzk.
|