Detvay nagymama mandulsa
2009.02.14. 22:30
Hozzvalk:
22 dkg Rama,
35 dkg porcukor,
29 dkg rlt mandula,
7 dkg rtesliszt,
4 db tojs
Habosra kevernk 15 dkg Rama-t 15 dkg porcukorral. Majd hozzadjuk az rlt mandult, a rteslisztet a tojs kemny habb vert fehrjt. Kzepes nagysg tepsibe simtjuk s 10 percig stjk ezt a vkony tsztarteget.
Habosra kevernk 15 dkg porcukrot a tojssrgjval s a tsztra simtjuk s jra 10 percig stjk.
NEM SZABAD MEGPIRULNIA!!!!!!
A tepsiben hagyjuk kihlni a tsztt, majd megkenjk a krmmel.
A krmhez 7 dkg vajat nagyon habosra kevernk 5 dkg porcukorral s 7 dkg rlt mandulval, amelyet egy ek. vzzel korbban leforrztunk.
Vgl az egszet meghintjk 7 dkg rlt mandulval.
Hosszks, vkony szeletekre vgjuk.
|