Babapiskótás (mézes) szelet
2009.02.14. 23:01
Hozzávalók:
5 dkg Rama,
1 tojás,
5 dkg porcukor,
1 ek. méz
25 dkg liszt,
1 ek. kakaó
1 kk. szódabikarbóna
Töltelék:
6 dl tej,
6 ek. liszt,
25 dkg Rama,
20 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor,
2 ek. forró víz
Tészta:
Rama-t tojással, porcukorral és mézzel gő fölött kikeverjük, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát.
Ha kemény a tészta tejjel hígítjuk és két lapot sütünk a tepsi hátán.
Töltelék:
Lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. Majd a Rama-t, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vízet és jól kikeverjük.
Ha kihűlt a főtt krém a kettőt jól összekeverjük és megforgatunk benne kb. 20 dkg babapiskótát, és egymás mellé rakjuk a krémre, majd a maradék krémet rákenjük és a lapot ráhelyezzük.
Hűtőbe tesszük és hagyjuk átpuhulni a tésztát.
|