Csokis babapiskóta torta
2009.02.15. 10:40
Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg Rama, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, babapiskóta
Áztatáshoz: tej, vaníliáscukor, rumaroma,
Mázhoz: dr. Oetker csokis öntetpor
A csokit apró darabokra tördeljük és a Rama-val meg a cukorral lábasba szórjuk és vízgőzön selymes, krémes állagúra fűzzük. Ekkor levesszük a tűzről és a tojássárgákat egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
Egy kerek tálat alufóliával kibélelünk. A babapiskótát egyesével beleforgatjuk (csak egy picit, nehogy elázzanak) a rumaromával és vaníliáscukorral ízesített tejbe, és kibéleljük vele a tálat alul és oldalt.
A közepébe beleöntjük a csokikrémet és tetejére is teszünk a babapiskótából.
Alufóliával letakarjuk és a hűtőbe tesszük dermedni. (Én egy egész éjszakára bent szoktam hagyni.)
Mikor kivesszük a hűtőből egy tálra kiburítjuk és a tetejére ráöntjük a megfőzött öntetport.
|