Lajcsi szelet
2009.02.15. 10:46
Hozzvalk: Tszthoz: 2 tojs, 20 dkg kristlycukor, 2 kanl mz, 5 dkg vaj, 2 ek. kaka, 40 dkg liszt, 2 kk. szdabikarbna. Krmhez: 25 dkg Rama, 20 dkg kristlycukor, 3 cs. vanlis pudingpor, tej, 1 cs. vanliscukor, rumaroma
A tszthoz a tojst, a cukrot, a vajat, a mzet s a kakaport gz fltt lland kevers mellett felolvasztjuk, majd a liszttel s a szdabikarbnval sszegyrjuk. Gztepsi tetejn 3 lapot stnk.
A krmhez a Rama-t a cukorral jl kikeverjik. Elksztjk a pudingot, ha kihlt a vajas krmmel jl sszekeverjk. A vanliscukorral s kevs rumaromval zestjk, majd megtltjk a lapokat.
|