Kpviselfnk
2009.02.15. 10:52
Hozzvalk: Tszthoz: 15 dkg rtesliszt, 10 dkg Rama, 10 ek. vz, csipet s, 4 tojs
Krmhez: 2,5 vanlia puding, cukor, 2 tojs, 6 dl tej, 5 dkg Rama
A tszthoz a Rama-t a vzzel felforraljuk, majd beletesszk a lisztet. Addig kevergetjk, mg elvlik a lbas oldaltl, ekkor levesszk a tzrl s egyenknt beletjk a tojsokat. Tepsibe kicsi halmokat tesznk (kb. 16 db lesz) s forr stben stjk (10 percig ne nyissuk ki a stajtt), 10 perc utn mrskeljk a stsi hfokot.
A krmhez a tejet felforraljuk, kevs hideg tejjel s 2 tojssrgval kikeverjk a pudingot majd a fehrjt felverjk. Ha a tej felforrt levesszk a tzrl s beletesszk a kikevert pudingot, majd visszatesszk a tzre, mg megkemnyedik. Ha kihlt a puding beletesszk a Rama-t s a felvert fehrjt.
Majd ezzel a krmmel tltjk meg a tsztkat.
|