Rumos szelet
2009.02.15. 10:58
Hozzvalk: Tszta: 50 dkg liszt, 1 mokkskanl szdapor, 15 dkg zsr, 2 tojssrgja, tejfl, kevs porcukor. Krm: 2 dl tej, 20 dkg porcukor, 2 kanl kaka, rumaroma, 15 dkg vaj, baracklekvr, mazsola. Mz: 2 tojsfehrje, citroml, 17 dkg porcukor
A tszthoz a hozzvalkat sszegyrjuk, 4 fel osztjuk, 2 lapot ksztnk, ezeket megstjk. A msik kt rszt sszegyrjuk s egyben stjk meg. A krmhez a dupla lapot sszetrjk, egy nagy tlba tesszk s lentjk a tejjel. Amikor kihlt kikeverjk a porcukorral, a kakaval, kevs rumaromval, vajjal s nhny kanl baracklekvrral. A vgn a mazsolt is beleforgatjuk (tehetnk akr darlt dit is bele). Az egyik lapot vkonyan megkenjk baracklekvrral, rkenjk a krmet, aztn a msik lapot is megkenjk lekvrral s a lekvros felvel a lefel rtesszk a krmre. A mzhoz a tojsfehrjt nhny csepp citromlvel felverjk habnak s belekeverjk a porcukrot s tsztra kenjk.
|