Rumos szelet
2009.02.15. 10:58
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódapor, 15 dkg zsír, 2 tojássárgája, tejföl, kevés porcukor. Krém: 2 dl tej, 20 dkg porcukor, 2 kanál kakaó, rumaroma, 15 dkg vaj, baracklekvár, mazsola. Máz: 2 tojásfehérje, citromlé, 17 dkg porcukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk, 2 lapot készítünk, ezeket megsütjük. A másik két részt összegyúrjuk és egyben sütjük meg. A krémhez a dupla lapot összetörjük, egy nagy tálba tesszük és leöntjük a tejjel. Amikor kihűlt kikeverjük a porcukorral, a kakaóval, kevés rumaromával, vajjal és néhány kanál baracklekvárral. A végén a mazsolát is beleforgatjuk (tehetünk akár darált diót is bele). Az egyik lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rákenjük a krémet, aztán a másik lapot is megkenjük lekvárral és a lekváros felével a lefelé rátesszük a krémre. A mázhoz a tojásfehérjét néhány csepp citromlével felverjük habnak és belekeverjük a porcukrot és tésztára kenjük.
|