Mteres kalcs
2009.02.15. 11:07
Hozzvalk: Tszthoz: 7-8 tojs, 45 dkg cukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl tej, 3/4 cs. stpor, 3 dkg kaka. Krmhez: 19 dkg Rama, 11 dkg cukor, 3/4 cs. vanlis cukor, 1 cs. pudingpor, 0,25 dl tej, kevs rumaroma
A tszthoz a tojssrgkat a cukorral habosra keverjk, majd lassan hozzntjk az olajat s a tejet. Beletesszk a felvert fehrjket s a stport. A massza felbe kakaport is tesznk.
1-1 zgerincformba megstjk.
A krmhez a Rama-t a cukorral s a vanliscukorral felverjk.A pudingport a tejjel elksztjk s sszekeverjk a krmmel, kevs rumaromval zesthetjk.
A kislt tsztt felszeleteljk, majd a kakas s a fehr tsztt felvltva a krmmel sszeragasztjuk. A maradk krmmel kvlrl bekenjk a rudakat. Srgen szeleteljk.
|