Trs zgerinces
2009.02.15. 12:18
Hozzvalk: Tszthoz: 20 dkg liszt, 1-2 kanl kakapor, 1 vanliscukor, 1 kanl porcukor, 2 kshegynyi szdabikarbna, 10 dkg Rama, 1 tojs srga, kevs tej. Tltelkhez: 4 tojssrga, 25 dkg porcukor, 1/2 kg tr, 1 vanliscukor, 3 kanl bzadara, 10 dkg mazsola, citromhj, 5 tojsfehrje
A tszthoz a hozzvalkat sszegyrjuk, majd a tsztt kt rszre osztjuk. zgerincforma nagysgra kisodorjuk, gy, hogy ha a tltelket beletesszk, mg a tetejn is legyen tszta. A tltelkhez a tojssrgjt a porcukorral kikeverjk. Hozzadjuk a trt, a vanliscukrot, a bzadart, a mazsolt a citromhjat s a vgn a felvert fehrjket.
|