Rugelach
2009.02.15. 12:31
Hozzvalk: Tszthoz: 24 dkg krmsajt, 24 dkg Rama, 6 ek. cukor, 30 dkg liszt, csipet s. Tltelkhez: 10 dkg barnacukor, 2 ek. sima cukor, 4 tk. fahj, 10 dkg mazsola, 20 dkg durvra vgott di, baracklekvr. Tetejre: 2 tojs, 4 ek. tej, fahjas kristlycukor
Tszthoz sszekeverjk robotgppel a krmsajtot, a vajat, a cukrot. Hozzadjuk a lisztet, a st s sszegyrjuk. Legalbb 1 rra htbe tesszk. Majd kb. 20-25 cm-es krket nyjtok a tsztbl. Sok liszt kell al, mert elg ragads. A tltelkhez sszekeverjk a cukrokat, a fahjat, mazsolt, dit. A tsztkat megkenjk lekvrral, rtesszk a tltelket, kiss megnyomkodjuk rajta, majd 12 rszre szeleteljk a krt, a szles vgnl kezdve a kis cikkelyeket feltekerjk. A tojsos, tejes keverkkel megkenjk a tetejket, s megszrjuk a fahjas cukorral. 180 fokon 20 percig stjk.
|