Mokkakrmes epertorta
2009.02.15. 12:41
Hozzvalk: Omls tszthoz: 12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 tojssrgja. Piskthoz: 2-2 ek. citromhj s citroml, 3 tojs, 12 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 dkg tkezsi kemnyt. Tltelkhez: 50 dkg eper, 6 dl tejszn, 2 ek. neszkv (n capuccint tettem bele), 4 ek. cukor, 2 zacsk habfixl, 3 ek. eperlekvr
Az omls tszthoz a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojssrgval s 1 ek. vzzel sszedolgozzuk. Kb. 30 percre htbe tesszk. A piskthoz a tojsfehrjt 1 ek. hideg vzzel kemny habb verjk, kzben beleszrjuk a cukrot. Hozzadjuk a citromlevet s a citromhjjal elkevert srgjt, majd rszitljuk a kemnytvel elvegytett lisztet. Egy kb. 26 cm-es tortaformba ntjk, s elmelegtett stben 200 fokon 20 percig stjk.
Az omls tsztt a forma aljn kinyjtjuk. Karimt pattintunk kr, villval megszrkljuk s szintn 200 fokon kb. 10 percig stjk.
A krmhez a tejsznt a kvval, cukorral habb verjk, belekeverjk a habfixlt. A kihlt pisktt flbevgjuk. Az omll lapot megkenjk lekvrral. Rhelyezzk az egyik pisktt, kirakjuk a feldarabolt eperrel, rsimtjuk a mokkakrm felt, s befedjk a msik lappal. Elosztjuk rajta a tbbi krmet s 1 rra htbe tesszk. A tejsznt felverjk. A habbal bevonjuk a torta tetejt s oldalt. Eperrel, tortadarval dszthetjk a tetejt.
|