Marcipnkrmes papagjszelet torta
2010.01.10. 22:13
Hozzvalk:
Tszthoz: 4 tojs, 30 dkg cukor, 1 Liga, 2 dl tejfl, 30 dkg liszt, 1 cs. stpor, vanliscukor, 2 ek. kakapor, eper/puncs pudingpor
Krmhez: 1 csomag tejsznz pudingpor, 1/2 liter tej, 4 ek. cukor, 25 dkg Liga, 10 dkg marcipnmassza
Elkszts:
Tszta: A tojst a cukorral s a Rama-val habosra keverjk. Aprnknt belekeverjk a tejflt, a lisztet s a stport. A masszt hrom rszre osztjuk. Egyikbe vanliscukrot, a msikba kakaport, a harmadikba pudingport kevernk. 26 cm tmrj kr tortaformba adagoljuk a hrom sznt, ettl lesz sznes mikor megsl.
Krm: A tejbl, cukorbl s pudingporbl elksztjk a pudingot. A Liga margarint magban habosra keverjk, majd belekeverjk elszr a lereszelt marcipnmasszt, vgl a kihlt pudingot is.
*Megjegyzs: n a Liga-t hasznltam, de termszetesen ms margarin is j. A krm felt hasznltam csak fel a torthoz, amit ktfel vgtam, de ha hromfel vgjuk a tortt, akkor kell az egsz adag krm.
|