Happy torta (Puncstorta)
2011.01.08. 20:09
Hozzávalók:
Tésztához: 12 db tojás, 12 ek. víz, 24 ek. liszt, 24 ek. cukor
Töltelékhez:
- körben leeső tészta, 1,5 dl tej, 3 ek. rumaromás víz, 10 dkg darált dió, 4,5 dl víz, 22,5 dkg cukor, 3 ek szilvalekvár +a lap kenéséhez
Díszítéshez: Marcipánmassza (40 dkg kék és 5 dkg fehér), ételfesték
Elkészítés:
A gáztepsiben (38x30 cm) két 6 tojásos vízes piskótát készítek.
A formát mindkét lapból kivágom. (Ha valaki szeretné megcsinálni a sablont szívesen elküldöm)
A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a rumaromás vizet.
Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát.
A díszítéshez az egésze beborítjuk a kék marcipánmasszával, majd a többi részét a fehérből vágjuk ki és ételfestékkel színezzük.
|