Rakott sárgarépa
2011.12.10. 19:54
Hozzávalók:
-
1 kg sárgarépa
-
1 ek. Liga
-
3 dl tej
-
3 dkg liszt
-
1 kefír
-
5 dkg reszelt sajt
-
bors, só, petrezselyem
-
A répát felszeleteljük, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
-
A Ligát a liszttel habzásig keverjük, felöntjük a meleg tejjel és sűrűre főzzük, közben kevergetjük.
-
Belkeverjük a petrezselym egy részét, a borsot és a sót.
-
Ezután beletesszük a kefírt és a sajt felét.
-
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és beleöntjük a répát, a tetejére ráöntjük a mártást és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
-
Forró sütőben sütjük, míg a mártás megpirul.
|