Csirks pite
2011.12.10. 20:02
Hozzvalk:
Tszta:
-
40 dkg tszitlt liszt
-
20 dkg Liga
-
kevs s
-
7-8 evkanl jeges vz
Tltelk:
-
450 dkg felkockzott csirkemell fil
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 fej felkockzott vrshagyma
-
1-2 felkockzott piros paprika
-
3 szl aprra vgott jhagyma
-
3,5 dkg liszt
-
1,5 cssze liszt
-
2 tojs (ftt s felngyelt)
-
1 tojs
-
6 dkg Liga
-
2 ek. olaj
Tszta elksztse:
-
A Ligt, a lisztet s a st sszekeverjk.
-
Hozzadjuk a jeges vizet s puha tsztv gyrjuk.
-
Ktfel osztjuk s legalbb 20 percig htbe tesszk.
Tltelk elksztse:
-
Olajon kiss tstjk a csirkemellet.
-
A Lign megproljuk a hagymt. Hozzadjuk a lisztet, a tejet s jl elkeverjk.
-
Majd rtesszk a csirkemellet, a paprikt, az jhagymt.
-
Megszzuk s borsozzuk.
-
Vgl beletesszk a reszelt sajtot is.
sszellts:
-
A piteformt vkonyan kikenjk Ligval.
-
A tszta egyik felt a formba tesszk, villval megszrkljuk.
-
Kb. 20 percig 180 fokon stjk.
-
Rtesszk a tltelk felt, rtesszk a felszeletelt tojsokat (tehetnk r zls szerint mg rpt, borst vagy krumplit is)
-
Rtesszk a tltelk msik felt, majd befedjk a tszta msik felvel.
-
A tetejt megkenjk egy felvert tojssal.
-
Kb. 40-45 percig 180 fokon stjk tovbb.
|