Csirkés pite
2011.12.10. 20:02
Hozzávalók:
Tészta:
-
40 dkg átszitált liszt
-
20 dkg Liga
-
kevés só
-
7-8 evőkanál jeges víz
Töltelék:
-
450 dkg felkockázott csirkemell filé
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 fej felkockázott vöröshagyma
-
1-2 felkockázott piros paprika
-
3 szál apróra vágott újhagyma
-
3,5 dkg liszt
-
1,5 csésze liszt
-
2 tojás (főtt és felnégyelt)
-
1 tojás
-
6 dkg Liga
-
2 ek. olaj
Tészta elkészítése:
-
A Ligát, a lisztet és a sót összekeverjük.
-
Hozzáadjuk a jeges vizet és puha tésztává gyúrjuk.
-
Kétfelé osztjuk és legalább 20 percig hűtőbe tesszük.
Töltelék elkészítése:
-
Olajon kissé átsütjük a csirkemellet.
-
A Ligán megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és jól elkeverjük.
-
Majd rátesszük a csirkemellet, a paprikát, az újhagymát.
-
Megsózzuk és borsozzuk.
-
Végül beletesszük a reszelt sajtot is.
Összeállítás:
-
A piteformát vékonyan kikenjük Ligával.
-
A tészta egyik felét a formába tesszük, villával megszúrkáljuk.
-
Kb. 20 percig 180 fokon sütjük.
-
Rátesszük a töltelék felét, rátesszük a felszeletelt tojásokat (tehetünk rá ízlés szerint még répát, borsót vagy krumplit is)
-
Rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük a tészta másik felével.
-
A tetejét megkenjük egy felvert tojással.
-
Kb. 40-45 percig 180 fokon sütjük tovább.
|