Gesztenys szelet
2011.12.11. 15:02
Hozzvalk (kb. 20-25 szelet)
Tszta: 7 tojs, 14 dkg cukor, 11 dkg liszt, 3 dkg di
Krm: 33 dkg cukor, 1 dl vz, 30 dkg Liga, 20 dkg gesztenyemassza, rumaroma
Disszts: 10 dkg gesztenyemassza
Tszta:
-
A tojssrgkat a cukor 1/3-val kikeverjk, a fehrjt a cukor 2/3 rszvel kemny habb verjk.
-
Hozzadjuk a srgkhoz a fehrjt, majd aprnknt belekeverjk a lisztet s a dit.
-
170 fokon kb. 15 percig stjk.
Krm:
-
A vizet a cukorral felforraljuk, hozzadjuk a Ligt, ezzel is felforraljuk, majd azonnal levesszk a tzrl.
-
Mikor kihlt hozzkeverjk a gesztenyemasszt s a rumaromt.
A tsztt 4 cskra vgjuk s a gesztenys krmmel felvltva egymsra tesszk.
A tetejt s az oldalt a maradk krmmel bekenjk, a tetejre tnyomott gesztenyemasszt tesznk.
|