Ceglédi almáspite
2011.12.11. 15:10
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg Liga, 25 dkg cukor, 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 1/2 citrom leve és héja
Töltelék: 1,5 kg alma, 15 dkg cukor, 1 kk. fahéj, 2 ek. zsemlemorzsa
-
A töltelékhez a hozzávalókat kb. 10 perc alatt péppé főzzük.
-
Majd két csapott ek. zsemlemorzsát keverünk a masszába.
-
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
-
Vajazott, morzsával meghintett tepsibe tesszük a nagyobb részt , megszórjuk morzsával és rátesszük az almát, erre pedig a másik tésztát.
-
Tetejét megkenjük tojással és villával megszúrkáljuk.
|